Betonreparatie en duurzaam-herstel.

Injection Nederland richt zich bij betonreparatie in het bijzonder op duurzaam herstel van betonconstructies.
Betonschade wordt vaak veroorzaakt door ingedrongen chloride. Reparatie van het beton is in dit geval niet afdoende omdat het proces van corrosie hiermee niet stopt. Om dit soort schade duurzaam te herstellen moet het wapeningstaal door een negatieve potentiaal worden beschermd (kathodische bescherming). Wanneer het potentiaal van het wapeningstaal voldoende is verlaagd, stopt het proces van corrosie. Om de beoogde duurzaamheid van de reparatie te borgen werkt Injection volgens de CUR-aanbevelingen.

Industriƫle vloerafwerking

Bedrijfsvloeren worden in de regel intensief gebruikt en vragen onderhoud. Wanneer de integriteit van het beton is aangetast, moet de vloer eerst worden gerepareerd alvorens een nieuwe afwerklaag kan worden aangebracht. De nieuwe arbo en millieu eisen schrijven ook steeds vaker vloeistofdichtheid of antislip voor. Injection levert topkwaliteit kunststofvloeren voor diverse toepassingen. Kunststofvloeren bestaan uit een basis van epoxy- of polyurethaan hars, zijn duurzaam, slijtvast en makkelijk te onderhouden. Een met dit materiaal afgewerkte vloer is strak, makkelijk schoon te houden en kent een lage investering per vierkante meter.

Onderhoud en reparatie van wegen

Behalve schade door vorst en veroudering, is het intensieve verkeer ook een belangrijke reden voor de slijtage van wegdek en kunstwerken. Voegovergangen zijn bijvoorbeeld een kwetsbaar onderdeel. Regelmatig onderhoud is van groot belang omdat voor vervanging of renovatie de weg voor langere tijd zal moeten worden afgesloten. Lekkage van een tunnelbak is een veel voorkomend euvel en zorgt voor onveilige situaties. Ons team is in staat om lekkages in de kortst mogelijke tijd te stoppen waardoor afsluiting van de weg kan worden voorkomen. Injection Nederland staat met haar calamiteiten-team dag en nacht paraat om noodreparaties te verrichten op momenten dat de weg minder intensief wordt belast.

Lijmwapening

Koolstofvezel lijmwapening is een methode voor het versterken van betonconstructies met veel voordelen. Een belangrijk voordeel van lijmwapening is dat de constructie slank blijft (wapening wordt uitwendig verlijmd). Koolstofvezel is aanzienlijk lichter dan staal en heeft een meer dan tienvoudige treksterkte. De duurzaamheid garandeert bovendien een belangrijke besparing op termijn.

Renovatie bedrijfsvloer.

Bedrijfsvloeren zijn na enige jaren intensief gebruik toe aan renovatie. Het aanbrengen van een coating is prijstechnisch een interessante oplossing voor uw beschadigde bedrijfsvloeren, parkeergarages etc. Een dergelijke vloer kan dan weer vele jaren dienst doen. Allereerst worden eventuele beschadigingen gerepareerd, vervolgens word de betonvloer geschuurd met een diamantschuurmachine om oneffenheden en vuil te verwijderen. Daarna word de vloer ontdaan van stof en word de rol-coating aangebracht. De door ons toegepaste coating-systemen zijn slijtvast, vloeistofdicht en chemisch-resistent. Bovendien is het aanbrengen van ons coating-systeem prijstechnisch zeer interessant. Het eindresultaat is een slijtvaste bedrijfsvloer met een professionele uitstraling.