De nieuwe groutpaal, snel, kostengunstig en sterk...

Trillingvrije en geluidsarme uitvoering.
In de funderingstechniek zijn groutpalen niet onbekend. Het benodigde materieel is in de regel zwaar en belastend voor de omgeving. De daarmee gepaard gaande kosten zijn een belemmering voor een bredere toepassing. Injection Nederland heeft een methode ontwikkeld waarbij met licht materieel bijzonder sterke (16,5 N/mm2) en verankerde palen kunnen worden geplaatst tegen een aantrekkelijke prijs en een korte productietijd. Het benodigde materieel is dermate licht dat dit systeem ook op moeilijke locaties kan worden toepast. Bovendien is de techniek trillingvrij, dus ook geschikt voor de binnenstad.

Overal te plaatsen

De nieuwe groutpaal is prijstechnisch ook toepasbaar bij kleinere projecten. Bij aan- of verbouw is vaak het budget beperkt en het werk te klein voor de standaard techniek. Voor deze nieuwe toepassing speelt de bodemgesteldheid geen enkele rol, de paal wordt zonder problemen ook in het water geplaatst. De nieuwe groutpaal van Injection Nederland is al snel rendabel want de overheadkosten zijn te verwaarlozen en de productietijd verbazend laag, je zou kunnen zeggen de snelste paal van Nederland...

Eenvoudige verankering

Door de flexibele methode kan de nieuwe groutpaal eenvoudig worden verankerd, de meerkosten van verankering zijn dermate concurrerend dat de keuze voor verankering niet wordt bepaald door het kostenplaatje. De wapening van de paal bestaat uit een centrale wapeningsstaaf welke in de bodem wordt verankerd. Een nieuwe methode welke steeds vaker wordt toegepast bij afschuivende bodem of dijklichaam is de paal onder een hoek aanbrengen als deuvel.

Ook in de binnenstad

Door de trillingvrije en geluidsarme uitvoering kan de nieuwe groutpaal zonder bezwaar in de binnenstad worden geplaatst. De speciaal voor dit doel ontwikkelde Dämmer kan in enkele uren uitharden (ook onder water). Onlangs zijn in de gemeente Utrecht een aantal palen geplaatst waaronder een aantal in de gracht. De werkzaamheden zijn uitgevoerd zonder noemenswaardige overlast voor de omgeving in een verrassend korte produktie tijd.

Slanke groutpalen aangebracht met licht materieel.

Trillingvrije en geluidsarme uitvoering.
De paal wordt aangebracht door middel van boren en groutinjectie. De injectiesuspensie is een specifiek ontwikkelde Dämmer 16,5 N/mm2, afhankelijk van de omstandigheden aangevuld met een kleine hoeveelheid bentoniet. De wapening van de paal bestaat uit een centrale wapeningsstaaf welke in de bodem wordt verankerd. De door Injection Nederland ontwikkelde groutpaal is een goedkope, snelle en betrouwbare toepassing.

Lees meer over onze Ultralichte groutpaal en kaderenovatie...