Moderne materialen, beproefde techniek.

Al meer dan vijftig jaar heeft Dämmer zich bewezen in de praktijk.
Intussen is het product verfijnd en nauwkeurig af te stemmen op het gewenste resultaat.
Ruime verwerkingstijd
Snelle verharding mogelijk
Kan over lange afstand worden verpompt
Ontmengt niet in contact met water
Extreem goede vulling van holle ruimten
Krimpt niet
Goede bescherming tegen corrosie
Zeer lage "bleeding"

Kadewand renoveren

Bij een kadewand waarvan het kwelscherm beschadigd of kapot is, wordt onze lichte groutpaal steeds vaker toegepast. De trillingvrije methode met licht materieel maakt deze toepassing in de bebouwde kom een stuk eenvoudiger en ook goedkoper. De kadewand is in feite de buitenste schil van de waterkering en erg belangrijk voor de stabiliteit van de gehele constructie. Achter de kadewand bevinden zich vaak holle ruimten. Injection Nederland heeft honderden kilometers holle ruimte geinjecteerd. In de afgelopen jaren is een speciale Dämmer ontwikkeld, dit materiaal is specifiek afgestemd op deze toepassing.

 

Boren

Belangrijk onderdeel van kade-renovatie is boren. Boren is een vak apart en is daarom in handen van onze deskundige specialisten.  Het proces is complexer dan het lijkt. De bodem bestaat meestal uit verschillende grondlagen waarin zich steen of puin kan bevinden.

Tijdens het boren wordt een starre of flexibele casing aangebracht. Door de casing worden de holle ruimten gevuld of een groutpaal opgebouwd. Wij informeren u graag in detail hoe de renovatie van een kade in zijn werk gaat.

Stabiliseren

Uiteindelijk doel van een kade-renovatie is een stabiele waterkering die bestand is tegen golfslag van de scheepvaart en natuurlijk het verkeer dat zich over de kadewand verplaatst. Wanneer alle ruimten zijn gevuld met Dämmer en de kadewand is hersteld, is de constructie gestabiliseerd en klaar voor 10 tallen jaren intensief gebruik.

Informeer naar onze referenties...

Nieuwe methodes..

Het vullen van holle ruimten achter de kademuur is slechts een deel van de complete renovatie. De kademuur zelf is vaak verzakt of beschadigd. Bij een kadewand waarvan het kwelscherm beschadigd of kapot is, kan onze lichte groutpaal uitkomst bieden. De unieke, trillingvrije methode met licht materieel maakt werken in de bebouwde kom probleemloos. Zonder zwaar materieel brengen wij met onze nieuwe techniek lichte groutpalen aan. Snel en zeer kostengunstig. Lees meer over onze ultralichte groutpaal...