Nieuwe ontwikkelingen in de funderingstechniek.

In de funderingstechniek zijn groutpalen niet weg te denken. Het benodigde materieel is in de regel zwaar en belastend voor de omgeving. Injection Nederland heeft een methode ontwikkeld waarbij met licht materieel bijzonder sterke 16,5 N/mm2 palen kunnen worden geplaatst tegen een aantrekkelijke prijs en een korte productietijd. Deze trillingsvrije techniek is in het bijzonder geschikt voor toepassing in de binnenstad.

Verzakking door funderingsproblemen

Funderingsproblemen vanwege een slappe bodem is een veel vookomend probleem. Injection Nederland heeft de oplossing! Door middel van bodem injectie, verharden wij de bodem onder de fundering waardoor de draagkracht van de bodem wordt hersteld. De door Injection Nederland ontwikkelde injectiesuspensies maken het nu mogelijk om vrijwel elke bodem te verstenen tegen een aantrekkelijke prijs.

Aanvulling van damwand

De nieuwe groutpaal is vooral bedoeld voor lichte constructies. Eén van de vele andere toepassingen is die als gedeeltelijke vervanging, aanvulling of reparatie van een damwand.
Bij een kadewand waarvan het kwelscherm beschadigd of kapot is, wordt de lichte groutpaal regelmatig toegepast.
Onze groutpaal is tevens bijzonder effectief en kostengunstig als dijkdeuvel bij dijkrenovatie.

Ook in de binnenstad

Door de trillingvrije en geluidsarme uitvoering kan de nieuwe groutpaal zonder bezwaar in de binnenstad worden geplaatst. De speciaal voor dit doel ontwikkelde Dämmer kan in enkele uren uitharden (ook onder water).
In het centrum van de gemeente Utrecht zijn een aantal palen geplaatst in de kade en in de gracht. De werkzaamheden zijn uitgevoerd zonder noemenswaardige overlast voor de omgeving en in een verrassend korte produktie tijd.

Funderingsproblemen nu betaalbaar te repareren!

Funderingsproblemen veroorzaken schade aan de gevel, kozijnen etc. Tot voor kort was het herstellen van funderingsproblemen een kostbare zaak. Dat is nu verleden tijd! De door Injection Nederland ontwikkelde techniek is minder ingrijpend en goedkoper dan de traditionele oplossingen. Door middel van bodem injectie, verharden wij de bodem onder de fundering zodat de draagkracht van de bodem wordt hersteld. De door Injection Nederland ontwikkelde injectiesuspensies maken het mogelijk om vrijwel elke bodem te verstenen tegen een aantrekkelijke prijs. Onze techniek is snel, trillingvrij en nauwelijks belastend voor de omgeving. Wanneer wij de bodem onder de fundering hebben gestabiliseerd, is het probleem opgelost!

Injection Nederland verstrekt na de injectie-werkzaamheden een certificaat waarmee u kunt aantonen dat funderingsherstel heeft plaatsgevonden.

Daarnaast kunnen wij de ontstane schade aan uw gevel repareren, dit verhoogd de waarde van uw woning aanzienlijk.